Moja kura na smotanke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme-1kurča, 50g masla,250g šampiňónov,150g cibule,1 dl smotany,1 lyžica múky,soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Kurča očistíme a pokrájame na kúsky.V antikorovom pekáči rozpustíme maslo a na ňom opekáme kúsky kurčaťa zo všetkých strán. Dáme pozor, aby sa maslo nepripaľovalo. Do zlata opečené kurča posolíme, pridáme jemne pokrájanú cibuľu, ktorú predtým trochu zapeníme na masle a vhodíme do toho očistené, ale neolúpané šampiňóny, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme.Keď je kurča hotové, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme všetko krátko prejsť varom.
Podávame v dobre vyhriatej mise. Kung-pao a ryžou.