Marinované paprikovo-medové špízy so šťuchanými zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 menších špízov (6 polovic spajdle) -MäSKO- MARINÁDA: 2 kuracie prsia, 3 pol. lyžice paprikovej pasty- (z Jednoty), 2 lyžice horčice, 2 lyžice medu, 1 lyžica gyros korenia, 1 lyžica grilovacieho korenia, 4 lyžice oleja soľ podľa chuti...........ĎALŠIE: 3 väčšie cibule, slanina, 1 zelena paprika, 1 cervena paprika.................. ŠŤUCHANÉ ZEMIAKY S CIBUĽKOU : 6 zemiakov (ja som mala fakt veľké), trochu drvenej rasce, soľ, pol maleho masla, 1 deci 33 perc. smotany, cibuľka podľa chuti (ja som dala 3 ), voda

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Mäsko si den vopred namarinujeme, aby mohlo odpocivat cez noc, pokrajame si kuracie prsia na hrubsie väcsie kocky, pridame med, horcicu, paprikovu pastu, koreniny, sol podla chuti a olej, poriadne premiesame a dame do chladnicky
na druhy den si pokrajame na kolieska cibulu...
na kocky zelenu papriku (aj cervenu)
aj slaninku,
a napichujeme na spajdle kym minieme vsetky suroviny (ak mi niekedy nieco ostane, jednoducho to vysypem na spizy do pekacika) pecieme pri 220 stupnoch zakryte alobalom zhruba 1 h aj 15 minut
zemiacky si ocistime a nakrajame nadrobno, zalejeme vodou, pridame lyzicku rasce, soli , zakryjeme pokrievkou a dame varit (ja som varila okolo hodiny) uvarene su vtedy, ak sa daju lahko prekrojit tupou stranou noza
po uvareni vodu zlejeme a pridame k nim maslo -ja som dala pol malej kocky, asi deci 33 perc. smotany a popucime ich nie uplne na kasu
oprazime si cibulku do karamelovej farby na masle a primiesame ju vareskou k zemiakom, podla chuti dosolime a dokorenime ciernym korenim -mozeme pridat petrzlenovu vnat (ja som nedala, lebo sme doma nemali)
a papame