Marinované paprikovo-medové špízy so šťuchanými zemiakmi
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 menších špízov (6 polovic spajdle) -MäSKO- MARINÁDA: 2 kuracie prsia, 3 pol. lyžice paprikovej pasty- (z Jednoty), 2 lyžice horčice, 2 lyžice medu, 1 lyžica gyros korenia, 1 lyžica grilovacieho korenia, 4 lyžice oleja soľ podľa chuti...........ĎALŠIE: 3 väčšie cibule, slanina, 1 zelena paprika, 1 cervena paprika.................. ŠŤUCHANÉ ZEMIAKY S CIBUĽKOU : 6 zemiakov (ja som mala fakt veľké), trochu drvenej rasce, soľ, pol maleho masla, 1 deci 33 perc. smotany, cibuľka podľa chuti (ja som dala 3 ), voda
POSTUP PŘÍPRAVY
...
|
Mäsko si den vopred namarinujeme, aby mohlo odpocivat cez noc, pokrajame si kuracie prsia na hrubsie väcsie kocky, pridame med, horcicu, paprikovu pastu, koreniny, sol podla chuti a olej, poriadne premiesame a dame do chladnicky |
|
na druhy den si pokrajame na kolieska cibulu... |
|
na kocky zelenu papriku (aj cervenu) |
|
aj slaninku, |
|
a napichujeme na spajdle kym minieme vsetky suroviny (ak mi niekedy nieco ostane, jednoducho to vysypem na spizy do pekacika) pecieme pri 220 stupnoch zakryte alobalom zhruba 1 h aj 15 minut |
|
zemiacky si ocistime a nakrajame nadrobno, zalejeme vodou, pridame lyzicku rasce, soli , zakryjeme pokrievkou a dame varit (ja som varila okolo hodiny) uvarene su vtedy, ak sa daju lahko prekrojit tupou stranou noza |
|
po uvareni vodu zlejeme a pridame k nim maslo -ja som dala pol malej kocky, asi deci 33 perc. smotany a popucime ich nie uplne na kasu |
|
oprazime si cibulku do karamelovej farby na masle a primiesame ju vareskou k zemiakom, podla chuti dosolime a dokorenime ciernym korenim -mozeme pridat petrzlenovu vnat (ja som nedala, lebo sme doma nemali) |
|
a papame |