Farfalle so špenátom a šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g cestovín, 200 g šampiňónov, 100 g špenátu, olej, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, bazalka, hladká múka, voda/mlieko, soľ a korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento rýchly a jednoduchý recept bude chutiť každému milovníkovi cestovín. A ak nemáme dostatok času pokojne môžeme použiť mrazený špenát a prípravu tak ešte urýchliť.

Do osolenej vody si dáme variť cestoviny. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na oleji. Pridáme cesnak a nakrájané šampiňóny. Necháme podusiť asi 8 minút, zasypeme hladkou múkou, premiešame a pomaly pridáme vodu alebo mlieko aby sa nám vytvorila omáčka. Počkáme kým omáčka zhustne a pridáme nasekaný špenát , bazalku a dochutíme soľou a korením a povaríme ešte niekoľko minút. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame s omáčkou a môžme podávať. Na tanieri môžme dochutiť pridaním strúhaného syra.
Dobrú chuť!

.