Bravčové s údeným tofu a brokolicou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäso (alebo kuracie, morčacie) ,údene tofu, brokolica mrazená alebo čerstvá, sušené huby, čierne korenie mleté, sójová omáčka, soľ, paprika červená mletá, cibuľa, cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Presné množstvo neudávam, bohužial vždy varím od oka. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Bravčové alebo iné mäso (kuracie, morčacie) nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Odhadujem, že som použila asi 300 - 400g. Okoreníme ho čiernym korením, paprikou, môžeme pokvapkať sójovou omáčkou a necháme chvíľu postáť. Asi polovicu cibule nakrájame nadrobno, speníme na oleji. Pridáme nasekané 2 strúčiky cesnaku, chvíľu opekáme. Pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Podlejeme troškou horúcej vody, pridáme namočené huby aj s vodou, osolíme a prikryté dusíme.

Kým sa mäso dusí, údené tofu nakrájame na asi 7mm pásiky. Posypeme červenou paprikou, čiernym korením, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme marinovať. Čerstvú brokolicu si rozoberieme na malé ružičky. Mäso priebežne kontrolujeme a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Keď je skoro hotové pridáme brokolicu a spolu dusíme, kým nie je brokolica uvarená ako máme radi. My radšej chrumkavú. Namarinované tofu si opečieme na troške oleja a pridáme ku mäsu s brokolicou (opekanie môžete vynechať, ale ja to tak robím vždy, aby tofu trošku spevnelo a nenafúklo sa v šťave). Nakoniec pretlačíme strúčik cesnaku a už len chvíľu spolu povaríme. Kto chce, môže omáčku zahustiť, ja som to nerobila.

Najlepšie je nechať jedlo postáť pár hodín, aby sa chute spojili. Podávame s ryžou alebo čínskymi rezancami.