♠♠♠ Čerešňové cupcake ♠♠♠



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základ tvoria MUFFINY S ORECHMI A BIELOU ČOKOLÁDOU: 250g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 150g nasekanej bielej čokolády, 100g posekaných vlašských orechov, 1 ČL vanilkovej esencie /nemusí byť/, 2 vajcia, 275 ml cmaru /alebo "podmáslí", kupujem v LIDLI/, 60g hnedého cukru /ak nemáme postačí aj krupicový biely/, 75g rozpustenej Hery ♠♠♠♠♠ ČEREŠŇOVÝ KRÉM: 150ml čerešňového sirupu - hustého /dostať kúpiť aj v LIDLI/, 350ml vody, 100g krupicového cukru, 1 vanilkový puding, 1 PL SOLAMYLU, 250g masla /Hery/, 1-2 Pl práškového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

MUFFINY: Múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu zmiešame, pridáme bielu čokoládu a orechy. Zvyšné suroviny spolu vyšľaháme a vlejeme do múčnej zmesi, dobre premiešame. Košíky na muffiny plníme do 2/3 a pečieme na 200°C, 15 minút. Necháme vychladnúť a buď zjeme len takéto alebo ozdobíme krémom.
Vyšlo mi 28 kúskov...



♠♠♠♠♠



ČEREŠŇOVÝ KRÉM: sirup zriedime s vodou, 2/3 vlejeme do hrnčeka, prisypeme cukor a dáme variť. vo zvyšku rozmiešame vanilkový puding a Solamyl, vlejeme do vriaceho sirupu a varíme dohusta. Necháme vychladnúť. Maslo /Heru/ vyšľaháme s cukrom a nakoniec všľaháme vychladnutý puding. Cukrárskym vreckom zdobíme muffiny. Dozdobíme kandizovanou čerešňou, marcipánom alebo cukrovou posýpkou.