Kuracie prsia s karí, ananásom a hrozienkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 2 cibule, 2 polievkové lyžice masla, 1 plechovka ananásu, 1 smotana na šľahanie / 250 ml /, 100 g hrozienok, 2-3 kávove lyžičky karí korenia, soľ a mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, alebo menšie kocky. V hlbšej panvici roztopíme maslo a opražíme do sklovita nakrájanu cibuľu.
Pridáme mäso, posolíme, okoreníme podľa chuti. Ja dávam namiesto soli vegetu. Podliať troškou vody, alebo rovno šťavou s ananásu a dusiť na miernom ohni za občasného zamiešania cca 15 minút. Nepodlievajte veľa, tak cca 2 dcl,lebo tam ešte pôjde všetka šťava s ananásu a smotana, tak aby z toho nebola polievka.
Medzitým si nakrájam ananás na menšie kocky. Mala som kúpený už na kocky nakrájaný ananás, ale bol aj tak dosť veľký, tak som ho ešte poprekrajovala na polovicu.
Po 15 minútach dusenia pridať k mäsu ananás so šťavou, hrozienka a dusiť ďalších 15 minút. Trošku neskôr 2-3 kávové lyžičky karí korenia.
Na záver ešte pridať šľahaćkovú smotanu a nechať prejsť varom. Podávame s ryžou.
Dobrú chuť !

Recept mám od kamarátky. Dosť dlho bol odložený, lebo nie som veľmi veľkým fanúšikom mäsa s ovocím. Dosť som sa obávala výslednej chuti. Ale vyskúšala som a musím povedať, že som bola naozaj veľmi milo prekvapená. Chutilo mne aj manželovi a takisto mojej mamke.
Za necelú hodinku som mala navarené.

Ryžu k tomu robím úplne čistú. 2 poháre ryže najskôr v hrnci mierne opražím na troške oleja. Zalejem 4 pohármi horúcej vody, trochu osolím. Od okamihu ako začne ryža vrieť zakryjem pokrievkou, občas premiešam a varím 8-10 minút. Potom odstavím z ohňa, odložím niekde bokom. Pozor, hrniec stále zakrytý pokrievkou. Ryža behom polhodinky krásna "dôjde". Je taká akurát, nelepí sa.