Kuracie kari s kešu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vrchných kuracích stehien (vykostených, bez kože)\r\n1 cibuľa\r\n2 lyžice kari korenia\r\n1 a 1/2 lyžičky mletej rasce\r\n1/2 lyžičky mletého chilli\r\n2 šálky kuracieho vývaru\r\n2 lyžice gustinu (škrob)\r\n3 lyžice vody\r\npražené kešu oriešky

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som objavila na stránke http://www.tipnajedlo.sk/

Mäso si nakrájame na kocky, cibuľu si očistíme a nakrájame na jemno. Do hlbšej panvice si dáme na trochu oleja opiecť cibuľu. Keď je opečená pridáme mäso a pečieme kým nie je zo všetkých strán bledé. Pridáme kari korenie, rascu, chilli, zalejeme vývarom a poriadne premiešame. Necháme dusiť 30-40 minút, dokým nám mäso nezmäkne. Keď máme mäso mäkké, v pohári si zmiešame gustin s 3 lyžicami vody a vylejeme to k mäsu. Za stáleho miešania to necháme na ohni, ale len do vtedy kým to nezačne hustnúť. Keď to začne hustnúť, dáme to z ohňa dole. Kari podávame posypané kešu orieškami a s ryžou.