Moja KAVARMA - bravčové karé na zelenine



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové karé, krkovička alebo kuracia prsia, 1 väčšia cibuľa, 2 papriky, 4 paradajky, zeleninový bujón, mleté čierne korenie, soľ, olej, bulharská soľ, petržlenová vňať, sušené huby, sušený cesnak, olej, plátkový syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Moja spomienka na letnú dovolenku :)

Bravčové karé si nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, ocesnakujeme a sprudka opečieme z oboch strán. Cibuľu, paradajku a papriku nakrájame na tenké kolieska. Na troška oleja cibuľku orestujeme, pridáme papriku, paradajku a sušené huby. Po chvíľke dusenia dochutíme soľou, sušeným cesnakom, bulharskou soľou, MČK, bujónom a petržlenovou vňaťou. Podľa potreby podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Zapekacie nádoby naplníme zeleninovou zmesou a bravčovým mäskom. Pečieme prikryté pri 200°C cca 40 minút. Potom nádoby odokryjeme, do každej vložíme plátok syra a zapečieme. Dobrú chuť! :)

:)