Šalát s tuniakom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*cestovinka: vretená malé 500 g (CLEVER),* sterilizovaná kukurica (polosladká) cca 280 g,* 1 vrchovatú lyžicu plnotučnej horčice,* šampiňóny v konzerve aspoň 200 g,* 1/2 menšej cibule,* sendvičový tuniak vo vlastnej šťave cca 180-200 g,* 250 ml kyslá smotana,* 250 ml majolenka,* 3 na tvrdo uvarené vajíčka,*soľ*

POSTUP PŘÍPRAVY

Môžete si z neho urobiť aj polovičnú dávku, keďže je toho pomerne slušné množstvo. Nám ale veľmi chutí, tak robievam z celej dávky.

Do väčšej misy (ja tu mám asi 4 l) dáme uvarenú, precedenú a opláchnutú cestovinku (už som ich vyskúšala dosť, ale najviac sa mi v tomto šaláte osvedčil tento druh), na jemno nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájané šampiňóny, pridáme tuniaka aj s nálevom, kukuricu, vajíčka nakrájané na menšie kocky (ako na zem. šalát), soľ, premiešame...
pridáme horčicu, kyslú smotanu, majolenku /alebo majonézu/...
poriadne premiešame, podľa potreby dosolíme, kto má rád kyslejšie, tak si ešte dajte kľudne z horčice....
a podávame s pečivom (aj bez). Na druhý deň je šalát už suchší, je dobré mať v zásobe ešte jednu kyslú smotanku. *Dobrú chuť.*