Jablkový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: Cesto: 5 vajec, 150 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 3 lyžice vody. Jablková náplň: 1 kg očistených jabĺk, 2 balíčky vanilínového cukru. Pudingová náplň: 700 ml mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 100 g práškového cukru, 40 g kryštálového cukru, 200 g masla, 250 ml smotany na šľahanie, čokoládová ryža.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako na to: Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladničky.
Náš tip: Zákusok bude veľmi chutiť aj vtedy, ak vynecháte buď pudingovú náplň, alebo šľahačku.