Torta s plnkou z nevareného salka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpis na 1 korpus, upiecť treba 2 korpusy: 3 ks vajcia, 150 g cukor práškový, 150 g múka hladká, 75 ml olej, 75 ml voda perlivá, 1/2 prášok do pečiva, 2 PLkakao, Plnka čokoládová: 250 g maslo, 100 g čokoláda horká, 1/2 konzervy Salko Plnka vanilková: 250 g maslo, 1/2 konzervy Salko, 300 ml mlieko, 1 ks prášok pudingový vanilkový Na potretie korpusov: lekvár, poleva biela, ozdoby

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešame žĺtky s cukrom, striedavo pridávame olej a perlivú vodu, potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov a štipky soli, vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme pri 180 st. cca 30 min., /sledovať a skúsiť špajdlou /. Tak isto upečieme druhý korpus.
Plnka čokoládová: Vymiešame maslo so zmäknutou čokoládou a postupne primiešame polovicu neuvareného salka /zahustené sladené mlieko/, poriadne vyšľaháme na hladký jemný krém.
Plnka vanilková: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do vychladnutého postupne primiešavame striedavo neuvarené salko a maslo, vyšľaháme na hladký jemný krém.
Korpus mierne pokropíme kompótovou šťavou, /kto chce môže napr. kávou/,natrieme kyselkavým lekvárom, na lekvár natrieme čokoládovú plnku, položíme druhý korpus, pokropíme ho,natrieme vanilkovú plnku, časť tejto plnky si odložíme na potretie bokov torty /pod vanilkovú plnku som lekvár nedávala/.
Natrieme vanilkovou plnkou boky torty, pekne uhladíme aj vrch aj boky, ja som boky obsypala kokosom a vrch som obliala bielou čokoládou a len jemne som posypala cukrovými snehovými vločkami a farebnými srdiečkami a pofŕkala čokoládou.