Voňavá plnená paprika a mäsové guľky na sladko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg mletého mäsa, 1 vajce, 1 veľká šálka ryže, soľ, mleté čierne korenie, 2 - 3 papriky, 2 ks 500 ml rajčinového pretlaku, gustin, cukor podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Superrýchle a superchutné jedlo, nenáročné na čas ani suroviny! Presne také my, maminy, potrebujeme :-)!
Z tohoto množstva je dokopy 14 guliek.

Necháme zovrieť cca 0,7 l vody so štipkou soli. Ryžu dôkladne opláchneme.
Do veľkého hrnca si nalejeme všetok pretlak s cca 1,2 l vody, ochutíme soľou, cukrom a dáme variť.
Medzitým dáme do misky mäso, vajce,osolíme, okoreníme.
Do vriacej vody vsypeme ryžu a predvaríme ju cca 10 minút, scedíme a opláchneme studenou vodou.
Ryžu vmiešame dôkladne do mäsového základu a pripravíme si papriky na plnenie. Ja ich dávam iba 2 - 3 kusy kvôli chuti, lebo ich ináč po varení vyhadzujem, nik ich u nás neľúbi....
Z ostatnej zmesi tvarujeme guľky. Z týchto deti zjedia po jednej a my, dospeláci, sa akurát dobre najeme z 2 kusov.
Keď pretlak zovrie, vkladáme opatrne guľky a papriky, varíme cca 35-40 minút. Potom ich vyberieme dierkovanou naberačkou.
Pretlak zahustíme gustinom vymiešaným v mále vody, vložíme späť guľky a papriky a necháme prejsť varom.
No a za 50-60 minút máme hotový voňavý obed! Podávame s pečivom. Dobrú chuť!