Lasagne s červeným vínkom a mozzarellou :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na OMAČKU : 500-600g mletého bravč.masa, dve menšie cibuľky alebo jedna velká, 2 stúčiky cesnaku, 2-4 čerstvé paradajky, 1 krabičku paradajkového pretlaku(ten riedky), 1dcl červeného vínka, soľ, korenie, cukor, oregáno a bazalku............... Na BEŠAMEL : muškatový oriešok, asi 50g masla a 50g hladkej múky, 500ml mlieka, trochu soľ...............................OSTATNÉ - plátky na lasagne, syr na vrch a ja som este pridala aj mozzarellu ( 3 baličky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Omáčka : V receptoch sa uvádza olivový olej, ale mne nevonia, tak som dala bravčovú masť, keď už je to bravčové maso ,). Cibuľu som oprazila do zlatova a pridala pomleté masko, ktoré som si v mise osolila a okorenila, a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Trošku som ho oprazila a potom uzavrela pokrievkou nech pusti stavu. Keď sa maso urobilo, pridala som na kocky nakrájané paradajky aj so šupkou a znovu podusila, až kým sa nerozvarili. Potom som pridala paradajkový pretlak ten riedky, v chladnicke som mala aj to husté pyré ( taká sklenená flaštička z Tesca) tak som tam dala zo 3 PL nech to ma lepšiu chuť. Ochutila som korenim soľou cukrom, velkým množstvom bazalky a oregána, nech to krasne vonia. Chvíľku som to nechala povariť a pridala som červené víno. Potom som už len koštovala a doladila som chuť:)

BEŠAMEL: maslo som si rozpustila v hrnci, to troške som pridávala múku a riadne premiešavala. Hustú kašu som este trochu opražila a pridávala mlieko. Má sa pridávať po troške. Ja som pridala trochu a potom som to tam cele vyliala, to bola chyba!! urobili sa mi hrudky tak som to musela prepasírovať cez sitko, a tým som zachránila bešamel, naštastie :)))))) do omáčky som nastruhala muškátový oriešok, tak od oka ja ho mam veľmi rada, krasne vonia. Kto chce môže ešte do omáčky pridat nakrájanu mozzarellu alebo trochu syru ,)) ja som dala mozzarellu.

LASAGNE : Na obale bolo, že sa nemusia predvárať, no ja som si ich pre lepsiu manipuláciu namáčala po jednej do horucej vody, nehala asi 2 sekundy, a dala do misy. Ľahšie sa s nimi manikupovalo a ľahšie som ich aj zlomila na požadovaný tvar. Vrstvila som to asi takto : na spod misy som dala trochu omáčky nech sa mi to tam neprilepí, lasagne , bolonsku omacku, trochu besamelu a mozzarelu tak hala-bala, toto som opakovala kym som mala všetkého dosť(mala soma si 3 vrstvy omáčky). Keď došla omáčka, na vrch som iba poukladala cestoviny, potrela bešamelom a rozložila som tam jednu celú mozzarellu. Posypala som to nastrúhaným syrom a šup do rúry. Najprv na 200C asi prvých 15-20 minút, a potom na 180C dalších 25 min. Syr by mal byt taky zlatavy :) Dobrú chuť! :)

druhá vrstva
ďalšia
so syrom, bešamelom a mozzarelou
hotovo :)
:)