Biely koláč - pascha



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg bielej hladkej múky, 1 zlatý klas, 1 žĺtko, 1,5 lyžice sušeného mlieka (môže byť aj sunar), 1/5 (polovica) kocky droždia, 3 lyžice oleja, 2 dcl teplého mlieka (podľa hustoty aj viac), soľ a cukor podľa chuti, hrozienka alebo papája kocočky :))

POSTUP PŘÍPRAVY

Koláč som robila v pekárni, ale môže sa robiť aj bez nej.
Všetky suroviny zmiešame a miesime aspoň 15-20 minút. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Vytvarujeme koláč - vianočku alebo bochník, položíme na plech a necháme ešte kysnúť 10-15 minút. Pečieme v mierne predhriatej rúre. Po upečení som potrela cukrovou vodou...
Ak robíte v pekárni, tak tam suroviny nahádžete a dáte program sladký koláč s medium kôrkou a malý. Ja som pridávala papájové kocočky ale až počas posledného miesenia. Raz som dávala hrozienka už na začiatku a úplne sa mi rozomleli....