Bravčové na rasci-stará výborná klasika



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg bravčové stehno,2 cibule, hladká múka, olej, soľ, ml.rasca,ml.čierne korenie, 1 čl. vegety,mletá červená paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

... viď obrázkový postup

... mäso nakrájame a naklepeme
... každý kúsok osolíme, okoreníme ml. čier.korením a posypeme rascou
... obalíme v hladkejmúke
... na rýchlo opražíme na rozohriatom oleji
... mäso vyberieme na tanier
... vo výpeku opražíme cibuľu. Nakrájajte si ju ako chcete, aj na menšie kúsky, kto má ako rád
... ďalej pridáme mäso
... mäso zalejeme vodou
... mäso dusíme cca 45 min.
... keď je mäso mäkke, preložíme ho na tanier a pridáme štipku ml. papriky, kôli farbe
... šťavu zahustíme hladkou múkou, ktorú sme si rozhabarkovali vo vode
... mäso preložíme do omáčky, prevaríme ešte cca 10 min
... vynikajúcou prílohou je aj tarhoňa