Svieži ryžový šalát s nakladaným zázvorom, riasou nori a zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 sáčky ryže, biela reďkovka, uhorka, mrkva, jarná cibuľka, hrášok (ideálne hráškové lusky), nakladaný zázvor, 1 plátok nori, avokádo. Na marinádu potrebujeme 2 lyžice bieleho jogurtu, sójová omáčka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryžu uvaríme klasicky, aby bola sypká. Nakrájame jarnú cibuľku, nakladaný zázvor, nori natrháme na malé kúsky. Reďkovku, uhorku a mrkvu nastrúhame na škrabadle s priečnou čepeľou (tenulinké pásiky), ktoré nakrájame na dĺžku asi 3-4cm. pridáme hrášok, alebo hráškové lusky. Celé to zmiešame so studenou ryžou. V miske si zmiešame 2 lyžice bieleho jogurtu so sójovou omáčkou (ja som použila tú, ktorá mi zostala zo sushi donášky). Omáčku vlejeme do šalátu, dobre premiešame. K šalátu nakrájajte avokádo, môžete posypať sezamom, my sme si dali k tomu aj krevety. Šalát je vynikajúci, treba dať ale dosť zázvoru aby mal špecifickú chuť. Zvyknem doň priliať aj trochu nálevu zo zázvoru.