Bezlepková torta z gaštanového pýre
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8 vajíčka, 3 gaštanové pýre, 3 dcl mlieka, 3 šľahačky bez cukru dr. Oetker, kyslý džem
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto:
Žĺtka si oddelíme od bielkov. Žĺtka si vyšľaháme a pridáme 2 gaštanové pýre.. Bielka vyšľaháme a pridáme do zmesi ktorú sme si pripravili. Vyšľaháme a dáme piecť do okrúhlej formy na 180 stupňov.
Plnka:
Z mlieka a šľahačky si vyšľaháme šľahačku. Pridáme 1 gaštanové pyré.
Postup:
Keď je cesto upečené, vyberieme ho a prerežeme ho pozdĺž na 2 časti a necháme vychladnúť.
Vychladnuté cesto natrieme džemom a naplníme plnkou. Vrch torty a boky tiež omastime plnkou.
Dobrú chuť.