Šóška - prívarok k mäsku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

šóška, asi je to po slovensky šťavel, ale nie som si istá, sú to také zelené listy podobné špenátu, ale ani tým si nie som istá, smotana, soľ, cukor, maslo, hl. múka na zahustenie, poprípade aj mlieko na zriedenie, xixixi

POSTUP PŘÍPRAVY

zo šóšky vyrežeme strednú tvdrú stonku, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme trochu vodou , jemne posolíme a krátko povaríme, potom v sladkej smotane , alebo aj v šľahačkovej rozmiešame 1-2PL múky a zahustíme šóšku, prevaríme a na zjemnenie pridáme asi 1cm plátok masla, necháme ho roztopiť, kto chce môže prisladiť cukrom, ale je sa to aj také kyselkavé. Je to bombastická omáčka k rôznym druhom mäsa.

zaliata vodou a posolená , tu sa už varí
zahustená a hotová
my sme mali na obed dnes bravčový vývar, v ktorom som uvarila celé, ale ošúpané zemiaky , urobila som aj plnku a ako druhé jedlo boli tie zemiaky z polievky s plnkou , perkelt a k tomu šóška, rýchly a jenoduchý obed, všetci sa zalizovali