Tvarohový koláč s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g múka polohrubá, 500 ml kefír, 1 ks vajce, 200 ml olej, 250 g cukor kryštál, 1 PLsóda bikarbóna, 3 PLkakao, 1 ks cukor vanilkový, lekvár Plnka: 2 ks zakysaná smotana, 250 g tvaroh, 80 g cukor práškový, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks smotana na šľahanie, 1 ks stužovač, piškóty okrúhle, jahody sterilizované, Poleva: 1 ks zakysaná smotana, 100 g čokoláda varová

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto všetky spolu vymiešame a pečieme na 175 stupňov približne 25 minút. Na upečené vychladnuté cesto natrieme lekvár a poukladáme piškóty, pomedzi piškóty dáme polky alebo štvrťky jahôd /podľa veľkosti/, potom navrstvíme plnku.
Na plnku vymiešame tvaroh a smotany s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
Na polevu rozpustíme čokoládu nad parou a primiešame kyslú smotanu, natrieme na plnku a dozdobíme./ja som len urobila vlnky vidličkou/. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, aby nám aj piškóty zmäkli. /ja som robila koláč doobeda, podvečer som podávala/.