Úžasné pagáčiky, ktoré si zamilujete :)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hl. múka 0,45 mleté škvarky (môžte aj viac) 1 PL soľ 1 vajce 1 KL kryšt. cukor 3-5 dcl mlieka podľa potreby 2-3 uvarené väčšie zemiaky (nastrúhame) bravčová masť na potieranie

POSTUP PŘÍPRAVY

Mlieko + cukor + droždie - spravíme kvások a necháme vykysnúť. Do misky pridáme múku, soľ, zemiaky, vajce, škvarky a vykysnutý kvások, pričom vypracujeme cesto. Dáme na lopár, kde ho vyvaľkáme a potrieme rozpustenou masťou a zložíme na kocku. Opakujeme to 3x po 20 minút až nakoniec vyvaľkáme pekné cesto. Následne nato vykrajujeme pagáčiky, ktoré dáme ešte na plech podkysnúť. Potom ich potrieme vajcom, posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme na 190C doružova.

Niečo navyše: ak máte džem, tak keď dáte hotové pagáčiky podkysnúť na plech, spravte jamku do stredu pagáčika (najlepšie štamperlíkom) a vložte tam džem :)

Dobrú chuť :)