Celozrnné trojuholníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g ražná celozrnná múka, 300g špaldová celozrnná, 300g hladká múka T650, 30g otruby (akékoľvek), 250ml polotučné mlieko, 1vajce, 40g olivový olej, droždie, 5g soľ, 10g cukor NAPLN: paradajkový pretlak, chudá šunka, nízkotučný tvrdý syr, cesnak, oregano (alebo podľa chuti a fantázie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tááák a máme tu zase niečo pre "zdravojedcov" :) alebo pre tých, ktorí sa snažia aspoň trošku ozdraviť svoj jedálniček. Recept mám zo stránky chudnutie-ako.sk, kde ho možno nájsť ako "celozrnné inšpirácie". V podstate si toto cesto môžte naplniť čím chcete. A ideme na postup. Buď si pripravíme kvások a postupujeme ako pri príprave klasika kysnutého alebo všetko šupneme do pekárničky a zapneme program cesto. Ja som zvolila pekárničku. Aj droždie som dala sušené, málokedy mám doma čerstvé. Hotové cesto si rozdelíme, vykydneme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na nie príliš tenký plát. Navrch natrieme paradajkový pretlak, do ktorého sme pretlačili cesnak. Cesto môžeme teraz poprekladať, ale pozor, bude to riadne vlhké a preto podsypávajte kopec múky. Ja som jednu časť cesta takto prekladala, ale pri druhej sa mi už nechcelo s tým hrať :) Takže ak poprekladáme cesto s pretlakom, opäť si ho rozvaľkáme a posypeme šunkou a syrom. Zvinieme do rolády a krájame trojuholníčky, ktoré potrieme bielkom a posypeme kadejakými semienkami. Necháme ešte podkysnúť a pečieme pri 180 stupňoch Celzia.

Začíname s posýpaním cesta. Toto je uz druhé cesto, kde sa mi nechcelo prekladať cesto s pretlakom :)
A tu už pripravené na podkysnutie a pečenie
Zmizli rýchlosťou blesku, keď ich objavil môj chlap :) Najlepšie sú čerstvo upečené, ale nepohrdneme nimi ani druhý deň (ak ostanú). Robila som z polovičnej dávky, čo už ľutujem :) A na časť som prisypala aj salámu, nech si ten môj trochu aj užije :D