Syrové fondue v bochníku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 väčšie bochníky, paprika červená 0,5 ks, paprika zelená 0,5 ks, paprika žltá 0,5 ks, syr črievkový 2 ks, oravská slanina 300g, syr eidam 300 g, kyslá smotana 250 ml, medvedí cesnak podľa chuti, mleté čierne korenie podľa chuti, vegeta podľa chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Vrchnú časť chleba alebo bochníka odrežeme, vzniknú nám pokrievočky ktoré použijeme po naplnení zmesou na prikrytie, striedku vydlabeme a odložíme ktorú taktiež použijeme. Ja používam bochníky.
2. Do misky si postrúhame na tenké slížiky syr Eidam, pridáme celé dve črievka taveného syru, celú kyslú smotanu, polovicu červenej, žltej a zelenej papriky pokrájanej na drobné kocečky, opečenú oravskú slaninku nakrajanú tiež na kocky, medvedí cesnak nasekaný na drobno (kto nemá môže použiť pažitku), pridáme trošku mletého čierneho korenia a vegetu podľa chuti. Soľ nedávame nakoľko stači slanosť syrov a s vegetou tiež opatrne, zmes dobre premiešame.
3. Takto pripravenou zmesou naplníme chlebík príp. bochníky, ktorých vnútro sme vytreli s masťou ktorá nám zostala z vypečenej slaniky. Tak isto potrieme aj pokrievočkami prikrytý chlebík alebo bochníčky a potrieme aj striedky. Poukladáme na olejom potretý plech a vložíme do rúry piecť pri teplote 100 st. pokial sa nám zmes neroztopí a pekne zleje do seba a taktiež kým nám neschrumkavie chlebík príp. bochníky aj so striedkou.
4. Upečený chlebík príp. bochníky dáme na tanier, striedku si namáčame do zmesi a pekne papkáme. Keď sa nám striedka minie odtrhávame si z chlebíka príp. bochníka v ktorom je zmes. Dobrú chuť