Cokoladovy kolacik detska verzia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajcia 150g krystaloveho cukru 1 lyzicka vanilkovej aromy 1 plna lyzica kakaa 1 vacsie jablko 100g mletych mandli 70g jemnej detskej krupice olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablko osupeme a nastruhame. Zltka oddelime od bielok. Z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vymiesame s cukrom do penista. K zltkam a cukru pridame kakao, detsku krupicu a vanilkovu aromu, znova vymiesame. Primiesame nastruhane jablko a cesto nechame chvilku postat. Zatial si vyhrejeme ruru na 180st. a formu si vytrieme olejom,pripadne vysypeme struhanym kokosom.

Do cesta nakoniec primiesame sneh z bielok, zlahka aby sme neporusili nadychanost bielok a kolac nam neklesol (nepouzivame prasok do peciva, ani sodu).

Cesto vylejeme do prichystanej formy a dame piect do vyhriatej rury na 30 minut. Hotovu tortu nechame chvilku vychladnut a potom odstranime kraj tortovej formy. Tortu nechame poriadne vychladnut.

Polejeme pravou belgickou cokoladou roztopenou v slahackovej smotane, najlepsi je este teply :o)

pokope
torticku zvyknem posypat praskovym cukrom
s jahodkami
oddelime cast cesta, zmiesame so sekanymi mandlami, vylejeme na spodok a na vrch vylejeme ostatok zmiesany s vyslahanymi bielkami :o) takto to vyzera na reze po upeceni