Domáci chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg hladkej múky ( ja som miešala s celozrnou ) 2 uvarené zemiaky ( nie veľmi veľké) 2 čl. soli 2 pl. octu , rasca 3 dcl vlažnej vody polovička z kocky droždia

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misy dáme , múku , soľ , postrúhane zemiaky, ocot a rascu . V 3 dcl vody si vymiešame droždie a štipku cukru a hneď to všetko vlejeme do múky a vypracujeme cesto . Cesto dáme kysnúť na hodinu aj štvrť (75 minút )... Po vykysnutí cesto prehodíme do formy a necháme podkysnúť ešte 15 minút a dáme ho piecť . Ja som piekla prvé minúty na 200st a potom som znížila teplotu na 160 stup. po vybratí potrieme vodou :o) dobrú chuť :o))))

..