jahodovo čokoládová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajíčka, 240g práškového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, 200g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4PL kakaa. Krém: Zeesan jahoda pripravený podľa návodu na obale. Je to ochutený stužovač šľahačky, kúpený v cukrárskych potrebách. Čokoládová poleva: 1 čokoláda na varenie, 50g Hery. Ruže: kúpená čokoládová modelovacia hmota. (Ak nemáte Zeesan, nevadí, odporúčam trasený krém: 1 šľahačka, 1 jemný tvaroh, 1 vymixovaný jahodový kompót aj so šťavou, 2 Créme Olé.)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešame žĺtka s polovicou cukru, potom pridáme olej a vodu. Múku pomiešame s kakaom a práškom do pečiva a primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme tuhý sneh, do ktorého sme prišľahali druhú časť cukru. Pečieme vo vymastenej a vymúčenej forme pri 180 stupňoch asi 50 minút, záleží od trúby. Po vychladnutí 2x prerezať a naplniť krémom. Trochu krému treba natrieť aj na povrch naplnenej torty a nechať dobre schladiť. Potom poliať čokoládovou polevou a ozdobiť podľa fantázie. Dobrú chuť! :-)