ŠÚĽANCE S MAKOM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g zemiakov\\100g hrubej múky\\soľ\\kryštálový cukor\\mak

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň vopred (alebo aj v teň deň) uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku.\r\nDo zemiakov pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké cesto. esto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.\r\nNa pomúčenej utierke cesto vytvarujeme na valček hrubý cca 1,5 cm, z ktorého postupne nakrájame cca 1 cm kúsky. Tieto potom ešte medzi dlaňami ušúľame.\r\nVaríme v osolenej vode, kým šúľance nevyplávajú na hladinu. Posypeme mletým makom zmiešaným s kryštálovým cukrom a na dozdobenie môžme na tanieri aj práškový cukor.\r\n\r\nDobrú chuť ,)