Nepečená krupicová roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200 g krupice, 250 g práškového cukru, 60 g masla, 3-4 lyžice mlieka, 1 lyžičku mandľovej esencie alebo rum (kvôli chuti). Plnka 1: 200 g masla, 150 g práškového cukru, 2 lyžičky kakaa (alebo druhá varianta Plnka 2: 100 g cukru, 1 dcl mlieka, 2 dkg masla, 2 lyžičky kakaa )

POSTUP PŘÍPRAVY

Aj keď vám možno pripadá čudné jesť nevarenú krupicu, táto roláda je prekvapujúco chuťovo úžasná a vďaka mandľovej esencii jej príprava aj voňavučká.

Všetky suroviny zmiešame a necháme postáť cez noc v chladničke. Ak sa hmota nechce spojiť pridáme mlieko. Na druhý deň vyvaľkáme na 0,5cm najlepšie medzi igelitovými sáčkami a natrieme plnkou 1 alebo 2. Roládu zvinieme a dáme do celofánu alebo alobalu do chladnicky. Priemer rolády je zhruba 4cm. Plnka 1: Vymiešame len maslo s cukrom a kakaom. Natrieme na roládu a zvinieme. Plnku 2: Urobíme tak, že cukor uvaríme do hustá s mliekom (asi 5 minút), pridáme maslo a kakao. Polotekutú plnku natrieme na roládu a zvinieme. Dáme do chladu stuhnúť.