Bravčové karé s prosciutto omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g bravčového karé bez kosti\r\n1 malá červená cibuľa\r\n3 plátky prosciutta\r\n2 lyžice masla\r\n1 lyžica posekanej čerstvej bazalky\r\n2 lyžice nakrájaných sušených paradajok\r\n1/2 šálky bieleho vína\r\n2/3 šálky smotany na šľahanie\r\n soľ\r\n mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na Bravčové karé s prosciutto omáčkou mám zo stránky Tipnajedlo.sk

Mäso si nakrájame na 3 hrubšie rezne, vyklepeme ho, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť. Medzi tým si nakrájame na drobno cibuľu, bazalku a sušené paradajky. Prosciuttio si natrháme na menšie kúsky. Na panvicu si dáme rozohriať maslo, pridáme mäso a opečieme z oboch strán do hneda. Mäso vyberieme z panvice. Do výpeku dáme cibuľu, bazalku a prosciuttio. Všetko spolu chvíľu opekáme, pridáme víno a smotanu. Poriadne premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme a pridáme do omáčky mäso. Panvicu zakryjeme a necháme dusiť 15 minút. Keď sa nám mäso podusilo môžeme ho podávať s pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré.

http://tipnajedlo.sk/