Kokosová saláma z roku 1973



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g strúhaného kokosu, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 1 bielok, 100 g čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Na doske zmiešať kokos, cukor, maslo a bielok. Rozdeliť na 2 rovnaké diely, do jednej polovice nastrúhať na jemno čokoládu. Obe cestá vyvaľkať na doske ktorú pocukrujeme práškovým cukrom. Ja som vaľkala na potravinovej fólii, lebo kokos už nie je to čo býval, keď to robievala moja mamka. Dnes je strašne suchý. Na tmavé cesto položiť svetlé, opatrne zrolovať a nechať stuhnúť v chlade.

tmavé cesto ešte nevyvaľkané
obe cestá pripravené sa spáriť :-)
tu už sú na sebe, ale keďže kokos ktorý dostať na SK v dnešnej dobe je strašne suchý, tak sa mi to biele cestíčko trochu trhalo, ale dalo sa to bez problémov napraviť. Malým valčekom na cesto som to narýchlo prebehla, a všetka hmota sa dobre spojila.
zrolovaná pomocou potravinárskej fólie
a tu je finále.