"Sacherova" torta s kávovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 180 g kryštálového cukru, 5 vajec, 3 dl oleja, 70 g hladkej múky, 35 g hrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 50 g tmavého kakaa Kávový krém: 300 ml mlieka, 1 Zlatý klas (40 g), 1 lyžica instantnej kávy, 1 lyžica klasickej mletej kávy,75 g kryštálového cukru, 250 g masla K tomu: džem podľa chuti (odporúčam jahodový), 100 čokolády na varenie, 40 g margarínu, kúsky čokolády na dozdobenie príp. mandle

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Na najnižšom stupni vyšľaháme žĺtky s pomalým pridávaním oleja. Do vymiešaných žĺtkov zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a snehovú penu. Všetko spolu jemne pomaly premiešame a rozdelíme na dve polovice. Najprv jednu vylejeme do okrúhlej formy, vyloženej papierom na pečenie, a upečieme. Následne vylejeme druhú polovicu a postup opakujeme. Pečieme pri teplote 200-220 °C.

Kávový krém: V mlieku rozmiešame cukor, instantnú kávu a Zlaý klas a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom a mletou kávou do hladka.

Jeden upečený a vychladnutý korpus prekrojíme a namažeme džemom. Navrch ho naplníme kávovým krémom, (časť krému odložíme na potretie) a priložíme druhým korpusom. Celú tortu jemne potrieme krémom. Môžme nechať chvíľku zachladiť a následne tortu polejeme čokoládovou polevou. Dozdobíme kúskami čokolády a necháme stuhnúť na chladnom mieste.
Torta je vláčna a vskutku veľmi chutná.

Prajem dobrú chuť! ,)