Likérové špice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,8 dl vody, 2 lyžice Solamylu, 16 dkg cukru, 25 dkg várovej čokolády, 25 dkg Cery.
Náplň: vaječný likér

POSTUP PŘÍPRAVY

Viď foto

Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu a cukru uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň(zabezhneme do obchou, pretože zistíme, že nemáme doma okrúhle pišóty) krém vyšľaháme. Takto vyzerá vyšľahaný krém.
Na piškóty stríekame krém pomocou takejto špičky. Z papiera na pečenie som si urobila kornútok, vložila som do neho špičku a striekala krém ťahom kolmo nahor. Niekedy sa mi to nepodarilo celkom kolmo, vtedy boli špice "opité" aj bez likéru.
Takto vyzerali nenaplnené špice. Dáme ich stuhnúť do mrazničky.
Naplníme likérom - nie celkom doplna a vrch špicu uzavrieme krémom - striekame ozdobnou špičkou. Znovu necháme stuhnúť.
Namáčame do čokolády, necháme stuhnúť a hotovo.
Možno to vyzerá jednoducho, ale trochu som sa s tým potrápila, kým som prišla na to, ako najlepšie tie špice striekať. Ale stálo to zato.
Tak nejako vyzeral kornútok z papiera na pečenie so špičkou. Pôvodne som myslela, že použujem sáčok, ktorý mám na zdobenie, ale tá špička je veľmi široká, do sáčku mi nevošla a bolo mi ľúto zničiť zdobiaci sáčok tým, že by som z neho odstrihla. Tak som improvizovala s papierom na pečenie.
Ešte jeden pohľad.