Kuracinka s tarhoňou***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie mäsko - stehienka alebo prsíčka a zbytok na foto :o)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri obrázkový...

základné suroviny a ešte k tomu sladká smotana na šlahanie, ktorá ešte na tejto foto nieje, lebo čaká na mňa v obchode :o)))
opražíme cibuľku a 3 strúčiky cesnaku, cesnak nakrájame na drobno
pridáme kuracie mäsko nakrájané na pásiky
osolíme ale POZOR len úplne máličko, lebo NIVA je slaná dosť a opepríme :o)
orestujeme to zo všetkých strán, pekne do biela alebo žlta?
Mäsko nám pustí šťavu, tak nemusíme podlievať.
prídu na rad nakrájané na tenko čerstvé žampiňóny alebo šampiňóny??? :o)))
a potom to dusíme "pod pokličkou"
ideme pomaličku servírovať.
Tak na prílohu - tarhoňu potrebujeme okrem už uvarenej tarhone aj vrchnáčik zo šlahačky v spreji, že načo??? pozrite ďalej ako sa s ním dá pekne čarovať
umytý a vysušený vrchnák naplníme tarhoňou, tarhoňu tam natlačíme až po okraj a pekne zarovnáme
a pekne na tanierik vyklopíme, ide to super! A aj pekne to vyzerá, keď sa to ešte nejako prizdobí.
Pokračujeme v práci s hlavnou časťou obedu - mäso... keď je už mäkké, príde na rad niva.
do mäska vysypeme buď na drobno nakrájanú alebo nastrúhanú nivu a miešame
...kým sa nám niva takto krásne nerozpustí
pridáme smotanu a končíme :o)
samozrejme, že ju necháme pobublať a omáčka s mäskom je na svete a ani to nebolelo :o)))
a servírujeme.

Prajem dobrú chuť!!!
a je to veľmi výýýýýýýýýýýýýýýýýýýbornéééééééééééééééééé!!!