Kuracinka s tarhoňou***
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie mäsko - stehienka alebo prsíčka a zbytok na foto :o)
POSTUP PŘÍPRAVY
Pozri obrázkový...
|
základné suroviny a ešte k tomu sladká smotana na šlahanie, ktorá ešte na tejto foto nieje, lebo čaká na mňa v obchode :o))) |
|
opražíme cibuľku a 3 strúčiky cesnaku, cesnak nakrájame na drobno |
|
pridáme kuracie mäsko nakrájané na pásiky |
|
osolíme ale POZOR len úplne máličko, lebo NIVA je slaná dosť a opepríme :o) |
|
orestujeme to zo všetkých strán, pekne do biela alebo žlta? Mäsko nám pustí šťavu, tak nemusíme podlievať. |
|
prídu na rad nakrájané na tenko čerstvé žampiňóny alebo šampiňóny??? :o))) |
|
a potom to dusíme "pod pokličkou" |
|
ideme pomaličku servírovať. Tak na prílohu - tarhoňu potrebujeme okrem už uvarenej tarhone aj vrchnáčik zo šlahačky v spreji, že načo??? pozrite ďalej ako sa s ním dá pekne čarovať |
|
umytý a vysušený vrchnák naplníme tarhoňou, tarhoňu tam natlačíme až po okraj a pekne zarovnáme |
|
a pekne na tanierik vyklopíme, ide to super! A aj pekne to vyzerá, keď sa to ešte nejako prizdobí. |
|
Pokračujeme v práci s hlavnou časťou obedu - mäso... keď je už mäkké, príde na rad niva. |
|
do mäska vysypeme buď na drobno nakrájanú alebo nastrúhanú nivu a miešame |
|
...kým sa nám niva takto krásne nerozpustí |
|
pridáme smotanu a končíme :o) |
|
samozrejme, že ju necháme pobublať a omáčka s mäskom je na svete a ani to nebolelo :o))) |
|
a servírujeme.
Prajem dobrú chuť!!! |
|
a je to veľmi výýýýýýýýýýýýýýýýýýýbornéééééééééééééééééé!!! |