Mramorová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Môj prvý pokus s falošným marcipánom.
Korpus mramorový - recept z MMB - 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva.
Krém so dala orieškový podľa receptu pani Magdalénky L. ID798. - 2 zlaté klasy, 1/2 l mlieka, 6 vanilkových cukrov, 1 maslo, lieskové oriešky.
Falošný marcipán podľa MMB.cz od pani Sabiny J. : 4 lyžice sušeného mlieka, 6 lyžíc práškového cukru, lyžička masla, trocha vody a 1 lyžica medu, marcipán som prifarbovala kakaom

POSTUP PŘÍPRAVY

Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh s cukrom. Jednu tretinu cesta odoberieme a prifarbíme kakaom. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Boky torty jemne vymastiť tukom. Ja to už nevysypem múkou, lebo torta tak pekne drží tvar na bokoch. Do stredu formy dáme lyžicu tmavej hmoty a nato 2 lyžice svetlej hmoty. Tak pokračovať až do spotrebovania cesta. NEMIEŠAŤ!!!

Korpus si môžte urobiť podľa toho, kto má aký osvedčený. Ja som tentokrát volila ten, lebo na priereze má torta mramorový vzor aj vo vnútri.

Krém - Uvariť zlaté klasy v mlieku s cukrom, do horúceho vmiešať pomleté a opražené oriešky. Nechať vychladnúť a vyšľahať s maslom. Ja som volila tento krém, je výborný jemný. Ďakujem pani Magdalénke L. za inšpiráciu a recept. Krém samozrejme do torty môže ísť ľubovoľný.

Falošný marcipán - mlieko s cukrom preosiať, vymiesiť s medom, maslom, pridať trochu vody. S vodou veľmi opatrne! Musí vzniknúť tuhšia hmota podobná plastelíne. Ak je riedka,treba pridať sušené mlieko. Na túto tortu som použila 2násobnú dávku surovín. 1/4 hmoty som prifarbila kakaom.
Recept na falošný marcipán je z MMB.cz od pani Sabiny J.

http://atecousa.net//learn/satin-ice-tutorial-iii-marblizing.html

Na tejto stránke som našla inšpiráciu ako spojiť bielu a hnedú hmotu tak, aby vznikol mramorový vzor.

Ružičky sú urobené z tej istej hmoty.