Božskééé jahodové tiramisu.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
40 kusov podlhovastých piškót- na ich namáčanie sirup z dvoch citrónov, 100g cukru a 2 dcl vody. Krém- 1kg jahôd, 300g mascarpone, 200g bielej čokolády, 1dcl šlahačky. Na posypanie nesladené kakao.
POSTUP PŘÍPRAVY
Jednoduché , pozri obr.
|
Všetky suroviny po kope. |
|
V prvom rade uvarím sirup s vody a cukru, miešam kým sa cukor neroztopí. |
|
Do sladke vody nastrúham citrónovú kôru z obidvoch citrónov, samozrejme pred tým umyjem citróny. |
|
Potom vytlačím šťavu z oboch citrónov a cez sitko do sirupu nalejem. |
|
Medzitým kým sirup chladne, vo vodnom kúpely roztopím bielu čokoládu. |
|
Jahody rozmixujem, ale len pol kila a druhé pol kilo nechám zatiaľ v celosti. |
|
V miske rozmiešam metličkou mascarpone s trochou šlahačkovej smotanky. |
|
Opatrne pridávam rozmixované jahody a pomiešam. |
|
Ku krému pridá, roztopenú bielu čokoládu a poriadne metličkou rozmiešam, aby neboli hrčky. |
|
A môžeme začať vrstviť, namáčame každú piškótku do citrónového sirupu. |
|
Prvé poschodie, namočené piškóty. |
|
Zaliať krémom. |
|
Ostané jahody čo sme si odložili bokom, posekám na kúsky. |
|
Posypem nimi krém. |
|
A zasa namočené piškóty a zas krém a jadody. Na vrchu musí byť posledný krém. A šup do chladničky, najlepšie na celú noc. Pred papaním posypať kakaovým práškom. Dobrú chuť. |