Božskééé jahodové tiramisu.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 kusov podlhovastých piškót- na ich namáčanie sirup z dvoch citrónov, 100g cukru a 2 dcl vody. Krém- 1kg jahôd, 300g mascarpone, 200g bielej čokolády, 1dcl šlahačky. Na posypanie nesladené kakao.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduché , pozri obr.

Všetky suroviny po kope.
V prvom rade uvarím sirup s vody a cukru, miešam kým sa cukor neroztopí.
Do sladke vody nastrúham citrónovú kôru z obidvoch citrónov, samozrejme pred tým umyjem citróny.
Potom vytlačím šťavu z oboch citrónov a cez sitko do sirupu nalejem.
Medzitým kým sirup chladne, vo vodnom kúpely roztopím bielu čokoládu.
Jahody rozmixujem, ale len pol kila a druhé pol kilo nechám zatiaľ v celosti.
V miske rozmiešam metličkou mascarpone s trochou šlahačkovej smotanky.
Opatrne pridávam rozmixované jahody a pomiešam.
Ku krému pridá, roztopenú bielu čokoládu a poriadne metličkou rozmiešam, aby neboli hrčky.
A môžeme začať vrstviť, namáčame každú piškótku do citrónového sirupu.
Prvé poschodie, namočené piškóty.
Zaliať krémom.
Ostané jahody čo sme si odložili bokom, posekám na kúsky.
Posypem nimi krém.
A zasa namočené piškóty a zas krém a jadody. Na vrchu musí byť posledný krém. A šup do chladničky, najlepšie na celú noc. Pred papaním posypať kakaovým práškom. Dobrú chuť.