Parížska torta pre môjho najdrahšieho :O)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus orechový:
*7 vajec
*150g cukru krupica
*110 g polohrubej múky
*110 g mletých vlašských orechov
*1/2 prášku do pečiva
*7 lyžíc vriacej vody

Parížsky krém: na 100 ml 33%-nej šľahačky treba 100g várovej čokolády a troška cukru. Krému si urobíme ľubovolné množstvo, podľa toho akú chceme mať tortu vysokú.
Ja som robila z
*1litra šľahačky
*1kg čokolády :O)
*cca 5PL cukru
*250g maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

- bielká oddelíme od žľtkov, vyšlaháme na sneh
- žľtka vyšlaháme do penista s cukrom, pridáme orechy, vodu, múku, nakoniec prášok do pečiva a poriadne premiešame
- nakoniec zľahka vmiešame sneh
- ja mám formu o priemere 22cm, korpusy som piekla na 2 krát :O) lebo som sa bála prerezávania na
polovicu
- pečieme na 200 stupňov vo vymastenej a vysypanej forme cca 25 minút – treba skúsiť špáradlom,
keď cesto nezostane na ňom, máme hotovo.

Krém:
- na miernom ohni necháme v hrnci rozpustiť čokoládu v šľahačke
- stále miešame, aby neprihorelo
- privedieme po bod varu a vypneme
- necháme vychladnúť a dáme na 24hodín do chladničky
- potom vyšľaháme na hustý krém
- v ďalšej miske vymiešame do peny maslo s pr. cukrom
- obe masy spojíme, ale POZOR!!! JE TREBA, ABY MALI PRIBLIŽNE ROVNAKÚ TEPLOTU, INAK SA
NÁM MASLO ZRAZÍ!!!
- mne šľahačka zhustla tak, že do nej už ani maslo nemuselo ísť, myslím sa nič nestane, ak ho nedáte

- polovicou krému potrieme korpus
- prikryjeme druhým plátom
- rozotrieme zvyšný krém, nielen po vrchu, ale i po bokoch
- dáme chladiť
- na záver môžeme poliať čokoládou, prípadne posypať ozdobnou cukrárenskou ryžou