Mäso hriešnej knihovníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie alebo morčacie prsia, tvrdý syr, kyslá smotana, hladká múka, olej, soľ, pol lyžičky mletého čierneho korenia, pol lyžičky mletej červenej papriky

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na plátky, trochu naklepeme a posolíme. V tanieri si rozmiešame trochu múky na obaľovanie s čiernym korením a paprikou. Plátky mäsa v nej obalíme a krátkom opražíme na panvici na rozpálenom oleji. Potom plátky rozložíme na plech či veľký pekáč. Na každý plátok rozotrieme asi za lyžicu kyslej smotany a posypeme ho nastrúhaným tvrdým syrom. Pečieme na cca 180 °C 20 minút. Podávame s pečenými zemiakmi a uhorkami alebo čerstvým šalátom. Je to hriešne dobré, dobrú chuť :)