NAJLEPSIE VENCEKY :-) 33ks mensich



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 2dcl vody, stipka soli, 70g palmarin, 120g pol.muka a 3 vajicka. KREM: 2,5dcl mlieko, 75g krys.cukor, 1/2 vanilkovy cukor, 50g pol.muka, 62g palmarin, 31g hera a lyzicka rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto venceky sa podaria kazdemu :-) Je to velmi jednoduchy a rychly recept :-) Bola som aj na prezentacii ako sa venceky robia.
CESTO: Do hrnca dame varit vodu, sol a palmarin. Ked zacne vriet a palmarin sa rozpusti, tak pridame muku a vymiesame pokial sa cesto nespoji. Nechame vychladnut a po jednom pridavame vajicka a z mixerom vymixujeme. Cesto naplnime do vrecuska a tvarujeme venceky na plech s papierom na pecenie. 2 vrstvy tocime na seba. Peciemi vo vyhriatej rure 200°C - 27min. Venceky dost narastu, tak ich treba davat trosku dalej od seba :-) Su krasne mekucke.

PLNKA: Dame si do hrnca varit mlieko, cukor kryst. aj vanilkovy. Ked zacne vriet pridame muku a velmi rychlo miesame aby nam nevznikli hrudky. Vznikne nam husta kasa, ktoru nechame vychladit a potom spojime masla s rumom a s mixerom vymiesame.

Ked venceky trosku vychladnu, tak ich napoly prerezeme a naplnime plnkou na to mozme nastriekat slahacku a pocukrovat praskovym cukrom.
SU NAOZAJ FANTASTICKE :-D