kokosový kmeň



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g kokos, 200g sušené mlieko, 300g práškový cukor, 60g vanilkový cukor, 250g maslo, 500g kryštálový cukor, 100ml voda, kakao, potravinárske farbivo, kokos na obaľovanie

POSTUP PŘÍPRAVY

...

potrebné prísady: 400g kokos, 200g sušené mlieko, 300g práškový cukor, 60g vanilkový cukor, 250g maslo, 500g kryštálový cukor, 100ml voda, kakao, potravinárske farbivo
do väčšej nádoby nasypeme kokos, práškový cukor, vanilkový cukor, sušené mlieko a všetko spolu premiešame
vodu s kryštál.cukrom dáme variť. Cukrový sirup necháme variť až kým nezačne bublotať.
do teplého sirupu nakrájame maslo a necháme ho roztopiť
sirup z maslom vlejeme do sypkéj hmoty a premiešame. Miešame až kým sa s toho nespraví tuhá hmota, ak by to bolo velmi sypké môže sa pridať trochu vody
vypracované kokosové cesto rozdelime na 3 časti. Jednu časť si dáme bokom, zostane biela
do jednej časti primiešame kakao, a dostaneme hnedú hmotu
do druhej pridáme potravinárske farbivo, čím dostaneme druhy odtien hmoty
zoberieme si trochu z fialovej hmoty a spracujeme ju na tenky valček
zoberieme si z bielej hmoty, ktorú vyvaľkáme
fialovu časť obalíme bielou časťou
rozvaľkáme časť z hnedej hmoty
a hnedou hmotou potom znovu obalime bielu hmotu
celú spracovanú časť rozdelíme na menšie časti
a stláčaním formujeme kokosové kmene do požadovaného tvaru
kokosový kmeň obalíme v kokose. Obaľujeme hneď po spracovaní, kým neuschne.
alebo možeme spojiť dve alebo viacej farebných hmôt do guľky
s ktorých vytvárame kokosové kmene a obalíme v kokose