PIŠKÓTOVÉ TAJOMSTVO

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 500g hladká múka, 200g maslo, 100g prášk.cukor, 80g kakao, 1 PRDOPEC, 200ml mlieko PLNKA : 1 l mlieko, 140g hrubá múka, 1 Zlatý klas, 2 žĺtky, 350g maslo, 350g kryšt.cukor, 2 vanilky, veľké piškóty, káva+rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín uvedených na cesto, vymiesiť hladkú hmotu. Rozdeliť na 2 časti, vyvaľkať a dať piecť do vyhriatej rúry. Cesto po upečení je tvrdé.
Krém uvariť z mlieka, múky, Zlatého klasu, žĺtok, vanil.+kryšt.cukru hustú kašu. Nechať vychladnúť a potom primiešať maslo.
Na vychladnutý plát natrieť 1/2 krému nato poukladať piškóty namočené v zmesi káva+rum. Zvyšok plnky dať na vrch a priložiť druhý plát. Ja som si nechala trochu plnky aj na vrch, ale vy môžete na vrch dať čokoládovú polevu. Odložiť do chladničky, pláty potom zmäknú......