Pečené kura s cesnakom a zemiakmi ***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

jedno rozporcované kurča (alebo zopár kuracích stehien), zemiaky (podľa počtu stravníkov), olej, cesnak, majoránka, mletá červená paprika, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Rozporcované kurča nasolíme a necháme 1 až 2 hodinky odležať, podľa toho ako sa ponáhľame:)
Načistíme si cesnak...
zmiešame majoránku a mletú papriku (ja som dala jednu ČL jedného aj druhého, ale závisí to od veľkosti kuraťa)
pridáme trochu oleja (asi pol deci, to závisí od toho, koľko ste dali korenín)
Nakoniec roztlačeny cesnak a všetko dobre pomiešame
Potom si načistíme zemiaky a nakrájame na krúžky
Poukladáme ich na olejom potretý plech a posolíme...
Na zemiaky poukladáme kura a potrieme vopred pripravenou "majčou":)
Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250C asi na hodinu (dĺžka pečenia ZÁVISÍ OD MNOžSTVA),potom stiahneme na 180 C(my sme piekli tak dve hodiny)
Asi pol hodinu pred dopečením kuriatko odokryjeme
Tadá:) vynikajúci obedík je na svete:) Dobrú chuť!!