Pečené kura s cesnakom a zemiakmi ***
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jedno rozporcované kurča (alebo zopár kuracích stehien), zemiaky (podľa počtu stravníkov), olej, cesnak, majoránka, mletá červená paprika, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
...
|
Rozporcované kurča nasolíme a necháme 1 až 2 hodinky odležať, podľa toho ako sa ponáhľame:) |
|
Načistíme si cesnak... |
|
zmiešame majoránku a mletú papriku (ja som dala jednu ČL jedného aj druhého, ale závisí to od veľkosti kuraťa) |
|
pridáme trochu oleja (asi pol deci, to závisí od toho, koľko ste dali korenín) |
|
Nakoniec roztlačeny cesnak a všetko dobre pomiešame |
|
Potom si načistíme zemiaky a nakrájame na krúžky |
|
Poukladáme ich na olejom potretý plech a posolíme... |
|
Na zemiaky poukladáme kura a potrieme vopred pripravenou "majčou":) |
|
Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250C asi na hodinu (dĺžka pečenia ZÁVISÍ OD MNOžSTVA),potom stiahneme na 180 C(my sme piekli tak dve hodiny) |
|
Asi pol hodinu pred dopečením kuriatko odokryjeme |
|
Tadá:) vynikajúci obedík je na svete:) Dobrú chuť!! |