Trblietave citronove hviezdicky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 160g hladkej muky * 100g masla * 65g cukru * nastruhana kora s jedneho citrona * stava s polovicky citrona * jedno velke zltko* 1/2 cajovej lyzicky prasku do peciva* poleva: 4 lyzice preosiateho praskoveho cukru* stava s polovice citrona * kvapka zltej potravinarskej farby (nemusi byt)* na ozdobenie: lyzica krystaloveho cukru * kvapka zltej potravinarskej farby ( 24 kusov)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vsetko spolu zmiesat a vymiesit na hladke cesto, potom ho rozvalkat na 3-4mm hrubku a povykrajovat hviezdicky. Prelozit ich na pekarsky papier na plech a upiect v rozohriatej rure na 180 stupnov. (5-6 minut). Ked kolaciky vychladnu pripravit polevu s citronovej stavy, farby a praskoveho cukru (vymiesat na hladko - ak treba pridat cukor alebo citronovu stavu kym nedosiahnete hladku vlacnu polevu). Do polevy namocit jednu stranu hviezdiciek a nechat trochu zaschnut - potom posypat krystalovym cukrom (ten mozete zafarbit na zlto dopredu).

s 7cm formicky budete mat 24 kusov
Poleva musi byt vlacna a dostatocne riedka aby sa dali hvizdicky dobre namocit. Pre najkrajsi vysledok namocit raz, nechat stuhnut a namocit druhy krat, po par minutach posypat cukrom.