Čokoládovo-orechová roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 3 vajcia, 4 kvapky citrónovej šťavy, 60 g práškového cukru, 1lyžica vanilinoveho cukru, 70 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku.............ČOKOLÁDOVÁ PLNKA: 2 balíky čokoládového pudingu, 500 ml mlieka, 100 g masla, 100 g postrúhanej čokolády, 2 lyžice medu, lyžica umu.............ORECHOVÁ PLNKA: 120 g cery, 90 g mletých orechov, 20 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

.....

Bielky vyšlaháme s citronovou stavou a cukrom na tuhy sneh, pridame vanilinovy cukor a po jednom zaslahame zltka, nakoniec pridame muku s praskom do peciva a premiesame varechou.
Hlbsi plech si vylozime papierom na pecienie, nalejeme cesto, rozotrieme a pecieme na 190 stupnov okolo 10 minut, kym povrch trosku nescervenie
Po upeceni este horucu roladu zvinieme aj s papierom a nechame vychladnut
z pudingovych praskov a mlieka si uvarime hustu kasu
dalej si vyslahame maslo s cukrom a postruhanou cokoladou a pomaly do tohto zakladu prislahavame vychladnutu pudingovu kasu, nakoniec pridame med a um
Z pomletych orechov, rozpustenej cery (v mikrovlnke) praskoveho cukru a suseneho mlieka si vypracujeme cesticko
Vyvalkame na velkost rolady medzi dvoma foliami
Roladu si natrieme nejakym dobrym dzemom a natrieme cokoladovo medovou plnkou, trochu dalej od krajov
na cokoladovu plnku polozime orechove cesto, kraje odrezeme podla potreby
Roladu opatrne zatocime, a potrieme cokoladovou polevou, ja som teraz rozpustila v mikrovlnke 70 g mliečnej čokolady s 30 g masla a natrela na roladu, vrch este posypeme mletymi alebo sekanymi orechami
dobru chut!