velmi dobra karamelova torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vsetky prisady su uvedene v postupe

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: 3 vajcia, 120g kryštálového cukru, 100g hladkej múky, 20g kakaa, 2PL vody,1PL olej, 1KL prášok do pečiva
vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a PDP
upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme
Karamelový krém: 1 kondenzované sladené mlieko (Salko), 250g maslo
kondenzované mlieko varíme s konzervou dve hodiny vo vode, necháme vychladnúť, odložíme 3 polievkové lyžice a ostatné zašľaháme do vymiešaného masla
Šľahačkový krém: 1 šľahačka, 1 bal van. cukor, 1 stužovač spolu vyšľaháme
ďalej potrebujeme čokoládovú polevu a čokoládové bonbóny na ozdobenie (môžu byť aj lieskovce alebo mandle v čokoláde)
Postup: na vychladnutý korpus natrieme odložené 3 PL skaramelizovaného Salka, navrstvíme karamelový krém, vyšľahanú šľahačku, ozdobíme čokoládovou polevou a bonbónmi
odložíme do chladu