Špaldové gaštanové rohlíčky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g špaldovej celozrnnej múky hladkej (alebo len hladká múka klasická), 130 g trstinového cukru, 250 g gaštanového pyré, 3 žĺtka, 190 g masla, štipka soli, poleva - cca 200 g čokolády na varenie + tuk
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept som našla na internetovej hrnčekovej kuchárke a musela som hneď vyskúšať, akurát som zmenila múku a cukor.
|
Múku, cukor, soľ, žĺtka, maslo a pyré zmiešame. |
|
Necháme hodinku odležať. |
|
Potom vezmeme kúsok cesta a vtlačíme ho do formičky vystlanej fóliou. |
|
Pomocou fólie rohlíček vyklopíme a dáme... |
|
...na plech vyložený papierom na pečenie. |
|
Pečieme na 180° celzia cca 6 - 8 minút. |
|
Vychladnuté rohlíčky namáčame do hustej čokoládovej polevy, necháme stuhnúť, potom uložíme do chladu. Z tejto dávky mi ich vyšlo 64 ks. |
|
♥♥♥ |