Čokoládová torta - Sacher



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 21g masla (obyčajné kravské), 21 dkg práškového cukru, 2 ks vanilkového cukru, 20dkg čokolády na varenie (Ja som dala obyčajnú horku) , 20dkg hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, višúový alebo malinový džem POLEVA: 10dkg čokolády (ja dávam 74%) a 5dkg masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Keď mi sestra zavolala, že potrebuje tortu pre priateľa na narodeniny a poslala recept, ktorý našla na internete, nebola som nadšená. ALE, rada skúšam, tak som si povedala, že keď to nevyjde, spravím druhu, a ono to VYŠLO. REcept som si oproti pôvodnému torlinku pozmenila ale....\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\nTakže, na začiatok som si rozpustila 21dkg obyčajného masla, tak, aby sa mi len roztopilo a nechala ho vychladnúť. Nad parou som roztopila 2 veľké tabuľky horkej čokolády (bez masla, len samotnú čokoládu) a nechala trošku vychladnúť, aby nebola horúca. Do misky som rozbila 6 vajec, oddelila žĺtka a bielka , k žĺtkam som pridala práškový cukor, vanilkové cukri a vychladnuté maslo a vyšľahala. (Dosť to bolo tuhé, ale to nevadilo). Potom som jemne do cesta priliala teplú - nie horúcu roztopenú čokoládu a poriadne zamiešala. Ďalej som pridala preosiatu múku s práškom do pečiva, a opäť zamiešala. Potom som si vyšľahala sneh zo 6 bielkov - nie úplne tuhý a pridala ho k zvyšnému cestu. Tortovú formu som si vymastila a vysypala hrubou múkou len po okrajoch, na dno som si vykrojila z papiera na pečenie kruh veľkosti formy. Cesto som vyliala do formy, trošku ho uhladila a dala piecť do vyhriatej rúry cca na 175-180 stupnov na celú hodinu. Po upečení som nechala tortu vyklopila a nechala ju vyhcladnúť.Po vychladnutí som si tortu rozdelila na 3 korpusy, prvé dva som natrela vyšňovým lekvárom a nechala postáť cca 6 hodín. Potom som korpusy spojila, navrch jemne natrela opäť vyšňový džem a pripravila si polevu. Nad parou som roztopila 74% čokoládu s 5dkg obyčajného masla, nechala trošku prechladnúť a dozdobila tortu touto čokoládovou polevou zhora a samozrejme aj boky a nechala ju stuhnúť. Sestra si ešte domyslela že navrch torty mám nastrúhať zvyšok tej 74% čokolády, takže ešte pred stuhnutím som ju nastrúhala. Ale môžete si to ozdobiť, podľa svojej vôle. Pre tých, ktorí majú radi šľahučku, môžete podávať so šľahačkou alebo vanilkou či inou zmrzlinou.
P.S. Ja som to robila do menšej tortovej formy (18cm) takže som tortu mala vysokú tak som ju rozdelila na 5 plátov a 2 som si nechala a spravila minitortičku pre seba a poviem Vám, bola veľmi veľmi chutná.