POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g treskovité filety, soľ, MČK, mletá rasca(môže byť aj celá),červená cibuľa, papriky(žltá,červená,zelená kto akú má doma),anglická slaninka(oravská),zemiaky,citrón,olej,100 g šampiónov(čerstvé sú naj...)
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptík sa dá nahradiť aj kuracinou.Je to výborná mňamika....
Potrebné ingrediencie.....domyslite si ešte soľ,MČK,mletú rascu....a olej |
Umyjeme tresku a pokvapkáme citrónom a necháme oddychovať cca 10 minút.... |
Nakrájame si medzitým zeleninku a slaninku.... |
Osolíme si tresku a okoreníme s MČK...... |
Pripravíme si alobal. Na spodok alobalu dáme plátky slaniny... |
Na slaninku pridáme kolieska červenej cibule..... |
Na cibuľu rozložíme zemiaky..... |
Posolíme...... |
Posypeme rascou(môže byť aj celá rasca)my viac ľúbime mletú..... |
Na zemiaky uložíme odležané filety..... |
Na filety dáme papriky..... |
Šampióny..... |
A na záver pokvapkáme olejom.... |
Opatrne zvinieme..... |
Hotové balíčky dáme do pekáča alebo do zapekacej misy a podlejeme vodou cca 1 dcl..Ja na takéto dobrôtky používam starý pekáč mojej babky....Je veľmi starý ,ale dobrý..... |
Po asi 20-30 minútovom dusení ich vyberieme.Balíčky otvoríme a dáme ich ešte na 5-7 minút zapiecť.... |
A hotovo. Na dnes som skončila.Prajem dobrú chuť..... |