Horúca čokoláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tabuľku kvalitnej horkej čokolády, 200 ml šľahačkovej smotany, 250-350 ml mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 PL práškového cukru, šľahačka a kakao na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu nalámeme na kocky a vo vodnom kúpeli za pridania 1 PL šľahačkovej smotany a 1 PL mlieka necháme rozpustiť a vymiešame dohladka. V druhom hrnci prihrejeme mlieko so šľahačkovou smotanou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, rozmiešame metličkou ale nenecháme zovrieť. Len prihrejeme. Pridáme rozpustenú čokoládu, rozšľaháme dohladka s metličkou a necháme za stáleho šľahania zovrieť. Potom odstavíme. Čokoládu rozdelíme do sklenených priesvitných pohárov na stopke, asi 1,5 - 2 cm pod okraj, každý pohár ozdobíme kopčekom šľahačky zo spreja a posypeme kakaom alebo grankom.