Kinder pingui torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept je ako na zakusok kinder pingui zakusok+jedna svetla piskota-mnaaaaaka :O)))) Cesto:◦6 vajec ◦6 PL kryštálového cukru ◦6 PL teplej vody ◦6 PL hladkej múky ◦2 PL horkého kakaa ◦1 balíček kypriaceho prášku Šľahačka:◦5 dl šľahačky ◦1 balíček cukrárenskej želatíny ◦1 PL tekutého medu Krém:◦15 dkg čokolády na varenie ◦10 dkg margarínu ◦1 PL vody ◦2 PL oleja Poleva:◦20 dkg čokolády na varenie ◦10 dkg margarínu ◦3 PL oleja ◦1 PL vody ◦1 PL práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame kakao.
Pridáme tuhý sneh z bielkov. Vymastíme si dva plechy a pečieme dva pláty pri 200°C.

Prísady na šľahačku rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme margarín a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.

Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom.

Polejeme polevou a necháme stuhnúť.