Rýchle kokošky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g cestoviny - veľké mušle, 1/2 obyčajného poctivého masla, 5 kopcovitých lyžíc strúhanky z rožkov (nie z chleba, ani neboli slané), 5 navŕšených lyžíc kryštálového cukru (alebo cukor podľa chuti - radšej menej, kto má rád menej sladké)

POSTUP PŘÍPRAVY

Jedlo, po ktorom sa u nás len tak zapráši. Chutia ako šúľance so strúhankou, no zjednodušila som si ich prácnu prípravu. Pre málosť času ich nahradia aj cestoviny. Sú možno aj lepšie a ľahšie - skúste a uvidíte...

potrebné suroviny - najradšej robím z tohto druhu cestovín a veru aj maslo je z tých poctivých druhov...
Vo vode si uvaríme cestovinu - nesolíme a nesmie byť rozvarená, ale ani tvrdšia. Po uvarení ju len scedíme, nestriasame prebytočnú vodu, nepreplachujeme, ani nenechávame odkvapkať. Posypeme kryštálovým cukrom. Dodržte tento postup, inak to budete mať husté. Cukor sa rozpustí a bude jemné a šťavnaté.
Keď sa rozpustí cukor, budú šťavnatejšie...
Prilejeme spražené poctivé obyčajné maslo a premiešame.
Cukor a maslo urobia cestoviny šťavnatejšími, až potom sa pridáva strúhanka, inak by ste mali cestoviny veľmi suché
Opražíme si strúhanku - *nasucho*, ale poctivo, aby bola v celom obsahu zlatohnedá a voňavá. Prisypeme na cestoviny a poriadne premiešame.
Strúhanky pridávajte toľko, aby cestoviny neboli veľmi suché - buď spražíme ešte trošku masla, alebo v opačnom prípade pridáme trocha opraženej strúhanky. Papáme to len tak, s obyčajným mliekom.
Dobrú chuť!