Biela kačacia pečeň (Foie gras) s lokšami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pečen,masť Lokše: 14 zemiakov, hladká múka soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Ukladám si recept hlavne pre seba, aby som nemusela znovu hľadať ako som to robila, keďže lokše ani pečeň, nerobím každý deň. Ak niekoho inšpirujem budem len rada.

Pečeň narežem na malé kúsky. Do hrnca, na pavnicu dám len kúsok masti a pridám pečeň. Popražím asi 8 minút. Pečeň pusti tuk. Dosolím.
Uvarím si zemiaky v šupke. Studené ošúpem. Pomeliem na masovom mlynčeku. Pridám trošku soli a hladkú múku, aby vzniklo nelepivé cesto. Z cesta si spravím guľky, ktoré vyvaľkám do tvaru lokše a upečiem na suchej panvici. Z uvedeného množstva som mala asi 18 kúskov.